Translate

13 Haziran 2013

HÜNKAR BEĞENDİ





                         Çoook severek yaptığım diğer bir yemek yine Sofra Dergisi'nden

                                                     Malzemeler

                                                Kebap için: 800 gr kuşbaşı kuzu eti
                                                2 adet küçük soğan
                                                1 adet havuç
                                                1 çorba k salça
                                                yeteri kadar sıcak su
                                                tuz,sıvıyağ

                                                Beğendi için: 4 adet orta boy patlıcan
                                                1 adet limonun suyu
                                                tereyağı,tuz
                                                yarım su bar. un
                                                bir su bardağından 2 parmak eksik süt
                                                1 su bar. rendelenmiş kaşar peyniri

                                                Süslemek için: 2 adet domates
                                                3-4 sivri biber
                                                3-4 dal maydanoz


   Kebap için, yağı tavaya alıp üzerine etleri ekleyin ve orta ateşte pişmeye bırakın. Diğer tarafta küp doğranan soganları ve havucu kavurup etlere ekleyin.Salçayı ve tuzunu da ilave edip bir iki çevirdikten sonra üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Suyu azaldıkça ilave ederek etleri pişirin.

   Beğendi için, patlıcanları bir kürdanla birkaç yerinden delin, közleyin. (Ben bunu elektrikli ızgarada yapıyorum.) Ve acılığını alması için limonlu suya koyun. Birkaç dakika bekletin ve ince ince kıyın. Bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin. 2 dk sonra patlıcanları, sütü , kaşar peynirini ve tuzu ekleyip koyu bir kıvam alana kadar pişirin. (Ben hepsini tek tek karıştıra karıştıra ekliyorum, en son sütü azar azar yedire yedire ekliyorum zaten hemen koyulaşıyor.)

   Beğendiyi servis tabağına alıp üzerine etleri ilave edin. Közlenmiş domates,biber ve maydanozla süsleyerek servis yapın.

   Bu tarifi ilk okuduğumda beğendi kısmı çok ilginç gelmişti. Nasıl bir tat olacağını biraz garipseyerek çok merak ettim. Doğrusu öyle nefis bir şey beklemiyordum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder